4 januari 2022

UTRECHT – Medux bundelt de krachten met familiebedrijf Medequip in Engeland.

Medequip is de toonaangevende leverancier van hulpmiddelen en servicediensten die gemeenten en de National Health Service (NHS) beschikbaar stellen in Engeland. Met het leveringsprogramma ondersteunt Medequip mensen om langer veilig zelfstandig thuis te wonen.

Het hoofdkantoor van Medequip is gevestigd in Harmondsworth, dicht bij Heathrow Airport. Bij het bedrijf werken meer dan 1.000 medewerkers, die jaarlijks ruim 1,3 miljoen klanten bezoeken welke gebruik maken van Medequip diensten om eerder uit het ziekenhuis te kunnen en om langer zelfstandig thuis te wonen. In 2021 realiseerde Medequip een omzet van £ 200 miljoen.

“Dit is een mooie stap”, zegt Jop Pollmann, CEO van Medux. “We vergroten onze positie in de Europese hulpmiddelenmarkt. Een markt, die door de vergrijzing en het beleid van de overheid om langer zelfstandig thuis te wonen, snel groeit. Een ontwikkeling die we goed kennen en mogelijkheden biedt.”

Versterken dienstverlening
Door de bundeling van krachten en de geografische spreiding versterken Medux en Medequip hun dienstverlening aan een brede groep klanten. In Nederland levert Medux via haar labels Medipoint, HartingBank en Atlas Kidtech op jaarbasis meer dan 1,5 miljoen zorg- en revalidatiehulpmiddelen. Deze middelen vergroten het welzijn en de bewegingsvrijheid van de Nederlandse zorgconsument en ondersteunen zorgprofessionals bij de zorg voor patiënten en cliënten. Beide organisaties richten zich op het betaalbaar en toegankelijk houden van de zorg met een efficiënte levering van diensten met een zeer hoge tevredenheid van eindgebruikers, voorschrijvers en opdrachtgevers.

Vertrouwen
James Ibbotson, CEO Medequip kijkt uit naar de samenwerking met Medux. “Deze draagt bij aan de groei van ons bedrijf. Het delen van kennis en gebruik maken van de ervaring van Medux als marktleider in Nederland helpt ons verder door te groeien. Medux heeft zich bewezen op de Nederlandse hulpmiddelenmarkt. Door de bundeling van krachten zien we de toekomst met groot vertrouwen tegemoet.”

Beide landenorganisaties blijven operationeel onafhankelijk van elkaar functioneren. De voorgenomen overname is voorgelegd aan de NZa, de betrokken toezichthouder in Nederland.

Voor meer informatie:
René Martens, CCO Medux
r.martens@medux.nl

Deel deze pagina via: