10 november 2020

Utrecht – 10 november 2020 | Jan Gorissen (52), CEO en statutair directeur van
Medux, heeft zijn vertrek aangekondigd.

Voor Jan Gorissen die zes jaar geleden werd aangetrokken om de organisatie te professionaliseren en een nieuwe groeistrategie te ontwikkelen, is zijn opdracht volbracht, zo zegt hij. “ Medux staat er anno 2020 stevig voor, met goed management, een kwalitatieve operatie en de financiële performance sterk verbeterd. De organisatie is daarmee klaar voor de volgende fase. Ik zet dan ook met veel vertrouwen deze stap en kijk met trots terug op de reis die we met elkaar hebben gemaakt. En bovenal met warmte en respect naar al die collega’s die er elke dag weer voor zorgen meer voor onze klanten mogelijk te maken.”

De afgelopen jaren werd onder leiding van Jan Gorissen een strategie ontwikkeld die bestond uit het centraal stellen van de klant en de kwaliteit en het lerend vermogen van de organisatie versterken door verantwoordelijkheden dieper in de organisatie te beleggen. Tegelijkertijd bouwde hij aan een nieuwe managementstructuur waarbij een goede balans van talent van buiten en binnen is gevonden, shared services zijn gebouwd en versnelde hij de digitalisering om de zorg betaalbaar te houden. Medewerkers-, klanttevredenheid en het resultaat verbeterden in deze periode fors en de omzet groeide veel harder dan de markt. “We zijn er in geslaagd een leidende positie te verwerven in alle segmenten van de hulpmiddelenmarkt ”, aldus Gorissen.

Wim de Weijer, voorzitter RvC van Medux zegt in een toelichting: “We respecteren het besluit van Jan. Hij heeft met zijn teams een sterke en gezonde organisatie neergezet die klaar is voor een volgende fase. Zijn heldere strategie, verbindende stijl van leidinggeven en focus op duurzaam resultaat hebben daarbij het verschil gemaakt. Wij danken Jan voor zijn bijdrage en begrijpen zijn keuze om na zes jaar toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Wij wensen hem veel succes in het vervolg van zijn carrière.”

De precieze timing van het vertrek van Jan Gorissen hangt samen met de startdatum en inwerkperiode van zijn opvolger die binnenkort zal worden aangekondigd.

Deel deze pagina via: